Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сравнително малко нарушения по Черноморието установи Министерството на туризма

Снимка: Венета Николова

От началото на летния туристически сезон по Черноморието са извършени над 170 проверки и са установени шест нарушения, като за четири от тях са съставени административни актове, съобщи в Бургас Иван Виделов, директор на Дирекция “Контролна и инспекционна дейност“ в Министерството на туризма.

Реагирали сме на всички сигнали и сме извършили проверки. Уверявам ви, че плажовете са в перфектно състояние, за което свидетелства сравнително малкия брой на установените нередности”, добави Иван Виделов.

Неохраняеми плажове, превърнати в частна собственост, непочистени пясъчни ивици и липсваща категоризация на заведения са някои от установените нарушения. Друга нелоялна практика принуждава хората на плажа да плащат за комплект – чадър плюс шезлонг или маса плюс шалте.

Проверките по Черноморието ще продължат през целия сезон, увери представителят на Министерството на туризма.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Росица Матева

ЦИК публикува адресите на всички 769 секции за гласуване в чужбина

Кандидатите за народни представители за изборите на 9 юни са 6100, обяви говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева. 1506 са кандидати в два района. 1826 са жени, 4274 – мъже, добави Матева. Непрекъснато продължава..

публикувано на 04.06.24 в 15:44

За какво служи Виза тип С?

В серия от публикации Радио България дава информация, която да е в помощ на гостите на страната ни от чужбина. Визите са въпрос, който вълнува хората, пътуващи по света. Отговорът му зависи от това коя страна и за колко време се канят да посетят,..

публикувано на 04.06.24 в 10:51

Нови тарифи за личните документи

Отпада възможността за издаване на безсрочни лични карти. Българите от 18 до 70-годишна възраст ще имат лична карта с 10-годишна валидност, над 70 години личната карта ще е за срок от 30 години. Служебният кабинет прие Постановление за изменение..

публикувано на 30.05.24 в 15:24