Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата ускорява новата индустриализация на България

Росен Карадимов (вдясно) на посещение в Индустриален парк - Шумен.
Снимка: БТА

Сигурен съм, че влезем ли в eврозоната и при настоящите данъци, ако имаме стабилно управление, при това образовано поколение, което имаме, за 5-10 години България може да се реиндустриализира. Държавата трябва да продължи два пъти по-мощно политиката за изграждане на индустриални зони, заяви пред БТА служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.
 
В Шумен той заяви, че след 20 юли ще бъдат подписани договорите за нова индустриална зона "Мадара“ и разширяване на съществуващия индустриален парк. Шумен е единствената община в страната, в която са спечелени 2 проекта за развитие на индустриалните зони и паркове от Националния план за възстановяване и устойчивост. Над 3 млн. лв. ще се инвестират в разширението на вече работещия индустриален парк. Други 14 млн. ще бъдат вложени в новата индустриална зона, уточни доц. Карадимов. От подадените 20 проекта в цялата страна са одобрени 11. В Североизточна България това са двата проекта за Шумен и по един за Търговище и Русе. Индустриалният парк в Търговище ще получи 34 млн. лв.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република в България Н.Пр. г-жа Дай Цинли

Н.Пр. Дай Цинли: България и Китай имат практично сътрудничество, което се надяваме да задълбочим

България и Китай установяват дипломатически отношения помежду си преди 75 години – през 1949-а. Година по-късно КНР и НРБ си разменят посланици и двустранните отношения се развиват пълномащабно – подписани са договори за сътрудничество в културата,..

публикувано на 11.09.24 в 12:05

Чрез електронна търговия искат да увеличат българо-китайския стокооборот

Въпреки че двустранната търговия достига близо 4 млрд. долара през миналата година, все още съществуват неизползвани възможности за по-нататъшно разширяване на българския износ за Китай. Това стана ясно на среща между министъра на икономиката и..

публикувано на 24.07.24 в 11:05
Снимката е илюстративна

362-ма български производители изнасят вино в 57 държави

България е на 10-то място по производство на вино в Европа. В световен мащаб страната е на 25-та позиция, каза в Бургас Софи Палас, директор в Международната организация по лозата и виното (OIV). Тя бе сред официалните гости на 20-то издание на фестивала..

публикувано на 20.07.24 в 12:47