Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40 градуса максимална температура

Снимка: БТА

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София – около 36°.

В планините ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 30°, на 2000 м – около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 34°, а на морската вода – 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Балканите остават под влияние на горещата вълна. Следобед над западната половина от полуострова ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. В Букурещ ще бъде 41 градуса, в Белград – 39, в Атина – 37, в Истанбул – 33.

Над по-голямата част от Европа ще бъде предимно слънчево. Дъжд ще вали в Нидерландия, Дания, южните райони на Норвегия и Швеция, както и на места в Европейска Русия и Полша. Краткотрайните валежи ще има в Ирландия, Бискайския залив и в района на Ла Коруня. Над останалата част от Пиренейския полуостров и над Средиземноморието ще бъде слънчево. Следобед в югоизточните райони на Европа се очаква горещо време. В Рим ще бъде 38 градуса, в Мадрид – 33, във Виена – 31, в Москва – 30, в Мюнхен – 27, в Санкт Петербург – 24, в Париж – 23, в Стокхолм – 20.

В Чикаго ще бъде 34 градуса, в Ню Йорк – 32, в Кейптаун – 15, в Мелбърн – 11.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15