Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България може да изгуби средствата по ПВУ, предупреди еврокомисар Илиана Иванова

Илиана Иванова
Снимка: БТА

Има реална опасност страната ни да изгуби средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, заяви пред бТВ еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. По думите й, политическата обстановка у нас не влияе добре на позициите ни в Европа, за което свидетелстват забавянията по плана и процесът по присъединяване към Еврозоната.

Еврокомисар Илияна Иванова: Честата смяна на правителства не дава добър сигнал към Европа

До момента е осъществено само едно плащане по ПВУ в края на 2022 г. “Трябваше да сме сега около четвъртото плащане, а ние не сме получили още второто”, подчерта българският еврокомисар.

Според Илиана Иванова забавянето може да бъде наваксано частично, но има фиксиран краен срок – август 2026 г. Тя поясни, че ако не направим действията, които се очакват от нас, ще изгубим финансирането.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова

Илияна Йотова пожела на избирателите да помнят края на 50-ия парламент и да направят достоен избор

Петдесетото Народно събрание приключи по начин, който е преди всичко много обиден за нас, българските граждани , коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в Маджарово, където се състоя националното поклонение “Ден на тракийската памет” на мемориалния..

публикувано на 28.09.24 в 15:23
Рая Назарян

Рая Назарян ще свика извънредно заседание на парламента при желание на 1/5 от депутатите

Председателят на Народното събрание Рая Назарян ще свика извънредно заседание, ако една пета от депутатите предложат конкретни теми и точки. В Кюстендил, където е гост на Празника на плодородието, Рая Назарян уточни, че правилникът й позволява..

публикувано на 28.09.24 в 14:43
Абдула Бухабиб и Иван Кондов

Външният министър увери ливанския си колега, че България няма нищо общо с взривените пейджъри

На кратка среща в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк служебният външен министър Иван Кондов е запознал Абдула Бухабиб – министър на външните работи и имиграцията на Ливан, с резултатите от разледването, извършено от българското правителство..

публикувано на 28.09.24 в 09:20