Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Димитър Главчев
Снимка: БТА

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите се работи при сериозна мобилизация и усилията са съсредоточени основно в областите Хасково, Стара Загора, Кюстендил и Пловдив.

Четири области все още са обхванати от пожари

Най-тежко остава положението край село Мустрак, Свиленградско, където силен вятър възпрепятства локализирането на пожара. Пожарникарите все още се борят с огъня, възникнал в борова гора в землището на хасковското село Студена. И днес в гасенето на пожарите в различни райони на страната участват и военнослужещи. 

През изминалото денонощие звената за пожарна безопасност и защита на населението са реагирали на 250 сигнала за произшествия. Ликвидирани са общо 204 пожара.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

България днес - 11 септември 2024 г.

В „България днес“ ви срещаме с едни активни, млади и успешни българи, които още от ученическите си години са научили, че тайната на успеха е да не спираш да искаш да се развиваш. Калоян Миладинов, Огнян Разсадов, Филостратос Титопулос и Александър..

публикувано на 11.09.24 в 19:00