Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

Снимка: БТА

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и 45 в отпадъци. При пожарите няма загинали. Южната и югоизточната част на България са най-серизно засегнати като само в община Свиленград горят 100 хиляди декара в района на 7 села, като огънят се движи по посока границата с Турция.

Към момента там няма места, където да е необходима евакуация. Овладян е и пожарът между Аксаково и варненското село Слънчево, като се очаква през деня да бъде отворена магистралата за Варна. Около 20 декара са изгорели на българска територия в района на планината Огражден. Огънят дойде от пожар в съседна Северна Македония, но пожарът е ограничен и спрян. Военни, пожарна и доброволци продължават да следят тлеещите останки от големите пожари край гр. Хисаря, селата Калояново, Иван Вазово и Михилци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07