Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тунелът под Шипка остава оплетен в административни процедури

Снимка: БТА

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова съобщи при изслушване в парламента, че оптимистичният срок за започване изработването на техническия проект за тунел под Шипка е през 2025 г., предаде БТА. Причината е, че тази година ще трябва да се предприемат действия за осигуряване на площите за порталите на тунела, каза министърът. После всички процедури изискват съответни законови срокове.

"Затова начален срок за започване на строително-монтажните работи по проекта не бих могла да поема ангажимент да споделя“, посочи министърът в отговор на депутатски въпрос. Коритарова заяви, че има осигурено финансиране по проекта от 6,48 млн лв. Строителството ще продължи около 3,5 години. Заложено е изграждането на 5 тунела с обща дължина 4 км, 6 моста и 1 подлез.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев очаква ЦИК да контролира изпълнението на разпоредбите на Изборния кодекс

“ Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс .” Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, където участва в тържеството по повод 60-годишнината от обявяването на града. “ Тук не става..

публикувано на 07.09.24 в 12:49
Радан Кънев

Екатерина Захариева ще бъде българският еврокомисар

“ Очакването е Урсула фон дер Лайен да избере жена като кандидатура от България за еврокомисар основно заради силно нарушения баланс на половете в очаквания нов състав на Европейската комисия .” Тази прогноза направи пред бТВ евродепутатът Радан Кънев..

публикувано на 07.09.24 в 11:35
Цанко Цанков

Цанко Цанков плува 108 км без прекъсване в Дунава

Цанко Цанков стана първият плувец, преодолял дистанция над 100 км в река Дунав. “ Цанко Цанков успя! 108 километра и 250 метра в река Дунав - 18 часа, 12 минути и 32 секунди! Без да спира, нон стоп плуване! Герой! ”, съобщи добрата новина неговият..

публикувано на 07.09.24 в 10:15