Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левите се събират на традиционен събор на Бузлуджа

Снимка: БГНЕС - архив

БСП събира днес хиляди симпатизанти на левите идеи на традиционния си митинг-събор под връх Бузлуджа в Стара планина, на който ще бъдат отбелязани 133 години от началото на организираното социалистическо движение в България. В навечерието на събитието представители на 15 политически сили от лявото пространство подписаха документ за сформирането на т.нар. "широк ляв фронт". Сред тях са БСП, "Левицата!", "Изправи се, България" и др. "Не просто правим математически сбор, правим заявка за истинска консолидация на ляво мислещите хора и даваме наша заявка за ляво управление на страната", заяви изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той обясни, че обединението е вдъхновено от френския пример, при които левите формации са направили обединение буквално за една нощ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Топла неделя почти без валежи

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над източните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но почти няма да вали. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София – около 27°. Над планините ще бъде предимно..

публикувано на 07.09.24 в 18:30
Румен Радев

Румен Радев очаква ЦИК да контролира изпълнението на разпоредбите на Изборния кодекс

“ Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс .” Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, където участва в тържеството по повод 60-годишнината от обявяването на града. “ Тук не става..

публикувано на 07.09.24 в 12:49
Радан Кънев

Екатерина Захариева ще бъде българският еврокомисар

“ Очакването е Урсула фон дер Лайен да избере жена като кандидатура от България за еврокомисар основно заради силно нарушения баланс на половете в очаквания нов състав на Европейската комисия .” Тази прогноза направи пред бТВ евродепутатът Радан Кънев..

публикувано на 07.09.24 в 11:35