Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В петък – горещо, с жълт код за високи температури в 25 области

Снимка: БГНЕС

В петък, 2 август, ще е слънчево, след обяд на запад ще се заоблачава, но само на изолирани места може да превали във вечерните часове. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 34 до 39°, в столицата 35°. Жълт код за горещо време е обявен в 25 области, на изток няма предупреждение.

По Черноморието
 ще е слънчево с умерен югоизточен бриз. Температурите на въздуха ще са до 29-32°. Морската вода е 27-28°. Вълнението на морето е 2 бала. 

Над планините
 ще е слънчево, след обяд с купеста облачност, но е малко вероятно да превали. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 29°, на 2000 м – до 21°.

В събота
 на запад, а в неделя над Рило-Родопската област и Източна България, ще е облачно, с локални кратки валежи.

В Европа –
над Шотландия и Ирландия в петък ще е дъждовно и ветровито, в югоизточната част на Британските о-ви облачността ще е разкъсана. Кратки валежи ще има в Източна и Югозападна Франция. На Пиренейския п-ов ще е слънчево, но на север ще има валежи. В Алпите и Централна Европа ще вали, по-значително в Източна Германия и Чехия. Без валежи и с повече слънце ще е в Полша. Слънчево ще е и на Апенинския и Скандинавския п-ов.
На Балканите ще е слънчево, като в следобедните часове над северозапад ще се заоблачава, на места ще превали.

В Лондон и Париж ще е 27 - 28°. В Берлин и в Москва се очакват съответно 23 и 21°. В Истанбул, Мадрид, Белград и Рим ще е 32-34°, в Атина 36°, а най-горещата евростолица ще е Букурещ с 39°.
Отвъд Океана – във Ванкувър и Монреал ще е съответно 29 и 31°. В Чикаго и в Ню Йорк се очакват максимум 30 - 31, в Лос Анджелис 28°, в Маями 32°. В Мексико сити 24°, в Буенос Айрес 22 и в Рио де Жанейро – 24°. В Дубай ще е 42 и в Йерусалим 35 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10