Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК реши да приеме документите за изборите и на двете крила на ДПС

Снимка: БТА

Централната избирателна комисия реши на извънредно заседание да приеме паралелно заявленията за участие в изборите и на поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и на тези на Делян Пеевски, като двете заявления ще бъдат записани в един и същи час и няма да им се поставя пореден номер. Решението беше взето с осем гласа "за" и три "против" с мотива, че решението е абсурдно. 
С това решение се дава старт на работата на ЦИК по регистрация на партиите и коалициите, след като по-рано и двата лагера в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, блокираха сградата.

"Преди малко регистрирахме участието на Движението за права и свободи. Участието на нашата политическа сила ще бъде в коалиционна форма от 3 партии", заяви пред журналисти Джевдет Чакъров от ДПС около Ахмед Доган. "Едната от партиите е нашата сила - Движение за права и свободи. Другите са СБОР (Справедлива България обединени родолюбци) и третата партия е Земеделски народен съюз. Ще участваме с абревиатурата ДПС ("Демокрация, права и свободи") на тези избори”, каза Джевдет Чакъров. Той обеща евроатлантическа ориентация за европейското бъдеще на България и по-добър живот в страната.
Делян Пеевски от своя страна ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция "ДПС - Ново начало" с две партии. Това са „Български глас“ и Новите лидери“, предаде "Труд".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов и Борис Писториус

България и Германия се споразумяха за съвместна покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Военният министър Атанас Запрянов и германският му колега на Борис Писториус подписаха програмно споразумение за съвместна покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T. Това стана на двустранна среща в рамките на форума на контактната група за..

публикувано на 07.09.24 в 09:52

ПП, ДСБ и Да България подписаха коалиционно споразумение

"Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Движение Да България" (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври. Коалицията ще работи за това страната ни..

публикувано на 05.09.24 в 17:00
Атанас Зафиров

Обединената левица е готова да предложи лява алтернатива

Обединението между БСП и останалите леви движения се надява да постигне истинска промяна, която да бъде действителна алтернатива за българските граждани. По думите на изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров, в политиката няма..

публикувано на 05.09.24 в 15:50