Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите от "Гайтани" ще играят хоро на Румънския фестивал в Колорадо

Снимка: Facebook /Gaitani

Българската танцова група "Гайтани" от град Денвър, САЩ, поставя началото на новия творчески сезон с участието си в 26-ото издание на Румънския фестивал в Колорадо (Belmar Plaza, 439 S Teller St, Lakewood, CO  80226). "Първата ни есенна изява ще бъде на 21 септември по време на Румънския фестивал. Нашето представяне ще започне в около 12:30 ч. местно време и ще се радваме да се видим там", пишат танцьорите от "Гайтани" и допълват, че основен организатор на фестивала е Румънско-американският алианс за свобода (РАФА). 

"Изпълненията на "Гайтани" са празник, представящ на сцена богатото българско културно наследство. Техните танци са изпълнени с енергия, ритъм, история и невероятни хореографии, с които пленяват публиката. Вълнуваме се да ги видим и да споделят страстта си към българския фолклор с нас“, пишат организаторите, представяйки българското участие във фестивала. 

На 26-ти септември стартира и нова Група за начинаещи. Заниманията на клуба ще се провеждат всеки четвъртък от 19.30 ч. до 21 ч. на адрес: 2496 W Second Ave, Unit 3, Denver, CO  80223

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радослава Недялкова от Милано е "Българка на годината-2023", публиката отличи Невенка Костадинова, Сърбия

Радослава Недялкова от Милано е избрана за "Българка на годината-2023" сред номинираните 24 наши сънароднички от 19 държави. Отличието на името на Св. Злата Мъгленска беше връчено днес на тържествена церемония в УНСС в София. Радослава Недялкова е..

публикувано на 18.10.24 в 16:26
На 18 октомври ИАБЧ присъжда „Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023“

Обявяват "Българка на годината" сред изявени сънароднички от 19 държави

На тържествена церемония, под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова, днес ще бъде връчено отличието "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023". С него Изпълнителната агенция за българите в чужбина удостоява една от..

публикувано на 18.10.24 в 05:50

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов се срещна с българите от Берисо

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов прие на 14 октомври 2024 г. в посолството в Буенос Айрес представители на Българското културно дружество "Иван Вазов" от град Берисо, предаде БТА.  Поводът за срещата е избирането на българския..

публикувано на 15.10.24 в 18:39