Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбори от 19 страни на Фестивал по гимнастика за хора над 50 години в Бургас

Снимка: gagf24.org

От днес Бургас е домакин на първия за страната ни Европейски фестивал по гимнастика за хора над 50 години (Golden Age Gym Festival 2024). В събитието, което ще продължи до 27 септември, участват над 1 400 представители от 19 държави от Европа и Япония. 

Началото ще бъде дадено с впечатляващ парад на участниците от 17.30 ч. тази вечер. Той ще е организиран в два лъча, които ще тръгнат от Експозиционен център "Флора" и Културен център "Морско казино", за да се срещнат за откриващата церемония в Летния театър в града. Шествието ще бъде водено от момичета и момчета в народни носии и със знамена на съответните държави. Градусът на настроението ще бъде подсилен от музикантите от Бургаския духов оркестър.

Организатори на събитието са Европейската федерация по художествена гимнастика, Българската федерация по художествена гимнастика и Община Бургас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Григор Димитров на полуфинал в Стокхолм

Григор Димитров достигна до полуфиналите на турнира на твърди кортове в Стокхолм, надигравайки швейцареца Доминик Щрикер с 6:3, 6:2. За място на финала българският тенисист ще спори с Талон Грикспоор от Нидерландия, който победи датчанина Холгер..

публикувано на 19.10.24 в 10:30

Камелия Дунавска събира настоящи и бивши шампиони в художествената гимнастика в Самоков

Световната и европейска шампионка Камелия Дунавска организира международен турнир по художествена гимнастика с името “Златните момичета... Завинаги”, който ще се състои от днес до неделя в Самоков. В състезанието ще участват близо 500 състезателки..

публикувано на 18.10.24 в 07:10

Хиляда бегачи потеглиха в класическия маратон в столицата

Над 6500 бегачи от различни страни участват в “Маратон София 2024”, който се провежда през почивните дни. От площад “Александър Батенберг” тази сутрин потеглиха около хиляда атлети, състезаващи се в класическата дистанция 42,195 км. С най-големи..

публикувано на 13.10.24 в 10:22