Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбори от 19 страни на Фестивал по гимнастика за хора над 50 години в Бургас

Снимка: gagf24.org

От днес Бургас е домакин на първия за страната ни Европейски фестивал по гимнастика за хора над 50 години (Golden Age Gym Festival 2024). В събитието, което ще продължи до 27 септември, участват над 1 400 представители от 19 държави от Европа и Япония. 

Началото ще бъде дадено с впечатляващ парад на участниците от 17.30 ч. тази вечер. Той ще е организиран в два лъча, които ще тръгнат от Експозиционен център "Флора" и Културен център "Морско казино", за да се срещнат за откриващата церемония в Летния театър в града. Шествието ще бъде водено от момичета и момчета в народни носии и със знамена на съответните държави. Градусът на настроението ще бъде подсилен от музикантите от Бургаския духов оркестър.

Организатори на събитието са Европейската федерация по художествена гимнастика, Българската федерация по художествена гимнастика и Община Бургас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стартира десетият "София Екиден маратон"

Над 500 участници в "София Екиден маратон" се впуснаха в надпревара по ключови улици и кръстовища в центъра на столицата между Националния стадион "Васил Левски" и Националния дворец на културата. Бягането се провежда за десета поредна година в Деня на..

публикувано на 06.09.24 в 10:35
Ружди Ружди

Голямата победа на Ружди Ружди обединява цяла България

“ Поздравления за волята, постоянството и високия спортен дух на Ружди Ружди, който спечели златния медал в тласкането на гюле (категория F55) на Параолимпийските игри в Париж .” С тези думи, написани на официалната си фейсбук страница, президентът..

публикувано на 31.08.24 в 10:09
Григор Димитров

Григор Димитров достигна до осминафиналите на US Open

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство по тенис на Съединените щати, побеждавайки с категоричния резултат 6:3, 6:3, 6:1 Талон Грийкспоор от Нидерландия. Българинът не остави шансове на съперника си да стигне до обрат. В..

публикувано на 31.08.24 в 09:40