Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български театри от Молдова, Сърбия, Италия и Украйна на фестивал в Тополовград

Читалище "Св. св. Кирил и Методий 1894" в Тополовград
Снимка: БТА

От 23 до 29 септември 2024 г. в Тополовград ще се проведе 27-ото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев” – Тополовград 2024. Фестивалът, който се организира от читалище "Св. св. Кирил и Методий – 1894" в Тополовград, предлага на българите, живеещи в чужбина, възможност да разширят контактите си със сънародници в България и да поддържат българския език и култура в своите общности. Тази година петте състава, които пристигат от чужбина за форума, са от Сърбия, Молдова, Украйна, Италия и Турция. Всички представления ще се играят на български език. Стартът ще бъде даден тази вечер от 18:00 часа с фестивално шествие на площад "Освобождение". 

Фестивалът се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, а сред организаторите му е Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радослава Недялкова от Милано е "Българка на годината-2023", публиката отличи Невенка Костадинова, Сърбия

Радослава Недялкова от Милано е избрана за "Българка на годината-2023" сред номинираните 24 наши сънароднички от 19 държави. Отличието на името на Св. Злата Мъгленска беше връчено днес на тържествена церемония в УНСС в София. Радослава Недялкова е..

публикувано на 18.10.24 в 16:26
На 18 октомври ИАБЧ присъжда „Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023“

Обявяват "Българка на годината" сред изявени сънароднички от 19 държави

На тържествена церемония, под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова, днес ще бъде връчено отличието "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023". С него Изпълнителната агенция за българите в чужбина удостоява една от..

публикувано на 18.10.24 в 05:50

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов се срещна с българите от Берисо

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов прие на 14 октомври 2024 г. в посолството в Буенос Айрес представители на Българското културно дружество "Иван Вазов" от град Берисо, предаде БТА.  Поводът за срещата е избирането на българския..

публикувано на 15.10.24 в 18:39