Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културен център "Българика" в Чикаго набира деца за класовете си по народни танци

Снимка: Българика - Bulgarica/FB

Културен център "Българика" в Чикаго, САЩ, започва нови класове по народни танци за деца от 4 до 6 и от 7 до 9 години с преподавател Яна Копчева. Репетициите ще се провеждат в сградата на Културния център на адрес: Bulgarica Center, 1120 S Elmhurst Rd, Mount Prospect, IL 60056. "Нашите преподаватели ще запалят искрата на българския фолклор във вашето дете! Не пропускайте тази възможност да подарите на детето си незабравимо танцово приключение!", пишат от "Българика" на страницата си във Фейсбук.

Историята на центъра датира от края на 2014 година, когато след есенен събор група от шест-седем ентусиасти основават организацията "Bulgarian Traditions", дала началото на бъдещия културен център "Българика".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Николай Коларов и неговият път с виолончело към академична кариера в САЩ

Николай Коларов е български виолончелист, който вече близо 30 години гради академична кариера и развива концертна дейност в Минесота, САЩ. Дългият път отвъд Океана за него е свързан с желанието да започне магистратура в областта на струнните..

публикувано на 06.08.24 в 10:50

От есента ново българско неделно училище отваря врати в Чикаго

Ново българско училище "Българика" в Чикаго ще посрещне своите възпитаници за първи път през септември 2024 г.  "Нашето училище ще отвори врати за деца, които желаят да поддържат и развиват своя език, култура и традиции", отбелязват от Културен..

публикувано на 30.07.24 в 10:56

Теодор Ушев - с награда за цялостно творчество от кинофестивал в Италия

Десетото издание на фестивала Animaphix за анимационни филми в Сицилия, Италия посвети специална ретроспектива на българския творец Теодор Ушев и го удостои с наградата "Ренато Гутузо" за 2024 г. за цялостно творчество и за принос в развитието на..

обновено на 23.07.24 в 10:09