Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рая Назарян ще свика извънредно заседание на парламента при желание на 1/5 от депутатите

Рая Назарян
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Рая Назарян ще свика извънредно заседание, ако една пета от депутатите предложат конкретни теми и точки.

В Кюстендил, където е гост на Празника на плодородието, Рая Назарян уточни, че правилникът й позволява да насрочи заседанието по свое желание. “Не мога да гарантирам обаче, че сградата на Народното събрание няма да бъде разрушена”, заяви тя, намеквайки за вандалските прояви, с които депутатите сложиха край на 50-ия парламент.

На 26 септември представители на “Възраждане” и на “Има такъв народ” блокираха парламентарната трибуна и опитаха да изтръгнат кабелите на озвучителната система с искането от дневния ред да отпадне обсъждането на актуализираната Пътна карта за климатична неутралност и промените в Плана за възстановяване и устойчивост в компонента “Нисковъглеродна икономика”.

Тези, които саботираха по най-грозния начин работата на последното заседание, трябва да понесат своята отговорност и да отговорят на миньорите от “Мини Марица-изток” как ще гарантират техните заплати в следващите месеци, както и какво ще бъде бъдещето им”, каза още Рая Назарян.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България, Румъния, Гърция и Хърватия координират позициите си за ЕС и Украйна

Външните министри на България, Румъния, Гърция и Хърватия традиционно се срещнаха в рамките на Общия дебат в Общото събрание на ООН в Ню Йорк, съобщи външно министерство. Първите дипломати обсъдиха продължаващата война в Украйна и последиците за..

публикувано на 27.09.24 в 09:03

Предсрочни избори по никое време

От днес, 27 септември, България отново е в 30-дневна предизборна кампания. 28 партии и 11 коалиции подадоха документи в Централната избирателна комисия за участие в поредните предсрочни парламентарни избори, като в крайна сметка за подкрепата..

публикувано на 27.09.24 в 06:15

България и Италия отбелязват 145 г. дипломатически отношения

България и Италия днес честват в префектурата на Милано 145-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения, съобщи кореспондентът на БНР Елена Шаханова. Събитието, организирано от Генералното ни консулство в Милано, е под..

публикувано на 26.09.24 в 16:38