Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 30 септември 2024 г.

Последното септемврийско издание на "България днес" ви предлага среща с най-големия дарител на българско училище в Чикаго, но преди това ще потърсим отговор на въпроса, защо българската столица е подходяща за домакин на Всеправославен събор. Ще чуете полезна информация за сънародниците ни в Ливан и Израел, както и за българските общности в Атина, Мадрид и Берлин, и ще се поклоним пред паметта на прочутата българска цигуларка проф. Стойка Миланова. Водещ на броя е Елена Каркаланова. Приятно слушане!

01:07 - Новини

06:53 - Прогноза за времето в България и по света

13:36 - Вести от и за българите по света

19:20 - В памет на световноизвестната цигуларка проф. Стойка Миланова

27:47 - Защо София е подходящата столица за Всеправославен събор

43:00 - Вълнуващи срещи с талантливи сънародници очакват българите в Берлин през октомври

48:37 - Историята на Даниел Атанасов, който четвърт век гради своята малка България отвъд Океана и се превръща в най-големия дарител на българско училище в Чикаго.  "Организации, като "Малко българско училище" ще ни спасят, да не се изгубим тук, в Америка", казва сънародникът ни пред Елена Цанева

61:00 - "Песен на деня": Най-новото от Влади Ампов-Графа – "Един път на един милион"


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00

Преводачът Свилена Георгиева: Изучаването на чужди езици ни научава да обичаме и ценим нашият български

Културно и езиково многообразие – с това се отличава Европейският съюз, а езиците, които се говорят в общността са важна част от културното наследство на Европа. В ЕС има 24 официални езика и всеки път, когато към ЕС се присъединяват държави..

публикувано на 26.09.24 в 11:40
Българска академия на науките

БАН избра шестима нови академици

Нови академици избра Събранието на академиците в на Българската академия на науките (БАН). В биологическите науки академик вече е Илза Пъжева. Основните й научни постижения са в областта на биоинформатиката и QSAR моделирането. Тя създава..

публикувано на 26.09.24 в 09:41