Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще участва на изложението за биохрани „БИОФАХ 2025“ в Нюрнберг

Снимка: BIOFACH

Министерският съвет одобри участието на България с национален щанд на Международното изложение за биохрани „БИОФАХ 2025". То ще се проведе в периода 11 - 14 февруари 2025 г. в гр. Нюрнберг, Германия. Изложението е едно от най-авторитетните в света в областта на биохраните. 

Участие в изложение от подобен мащаб дава шанс на представителите от родното биологично селско стопанство и хранително-вкусова промишленост да представят продукцията си сред световния бизнес в областта на биологичното производство, както и да създадат контакти и да намерят пазари. 

Разходите по подготовката и участието на България са за сметка на бюджета на Министерството на земеделието и храните, с изключение на тези, които ще бъдат обезпечени от Държавна помощ „Помощ за участие в изложения".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ще модернизират единственото държавно млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум"

Започва обещаното от управляващите модернизиране на производствената база на единственото държавно млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" във Видин. Обновяването на производствената база ще бъде извършено поетапно, съобщи Министерството на..

публикувано на 07.10.24 в 17:07

КНСБ: Ниските данъци не решават бюджетните проблеми на държавата

България отива на шести предсрочни парламентарни избори за по-малко от 4 години, а това възпрепятства конструктивния дебат и ратификацията на една важна конвенция, изготвена от Международната организация по труда (МОТ) и приета от 44 държави по цял..

публикувано на 07.10.24 в 11:25
Ивайло Иванов

Предвиждат се повече средства за социални разходи в Бюджет 2025

Очаква се социалните разходи в държавния бюджет за догодина да бъдат повишени с 620 млн. лв., съобщи пред БНР служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов. Така общата сума за тях ще възлиза на около 3,6 млрд. лв. Министърът каза..

публикувано на 06.10.24 в 14:30