Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще участва на изложението за биохрани „БИОФАХ 2025“ в Нюрнберг

Снимка: BIOFACH

Министерският съвет одобри участието на България с национален щанд на Международното изложение за биохрани „БИОФАХ 2025". То ще се проведе в периода 11 - 14 февруари 2025 г. в гр. Нюрнберг, Германия. Изложението е едно от най-авторитетните в света в областта на биохраните. 

Участие в изложение от подобен мащаб дава шанс на представителите от родното биологично селско стопанство и хранително-вкусова промишленост да представят продукцията си сред световния бизнес в областта на биологичното производство, както и да създадат контакти и да намерят пазари. 

Разходите по подготовката и участието на България са за сметка на бюджета на Министерството на земеделието и храните, с изключение на тези, които ще бъдат обезпечени от Държавна помощ „Помощ за участие в изложения".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Людмила Петкова

Очакваме през декември да покрием и критерия за инфлацията по пътя към Еврозоната

Министерството на финансите ще покрие през декември т.г. и последния критерий за присъединяване към Еврозоната – този за инфлацията. Това очакване изрази служебният вицепремиер и ресорен министър Людмила Петкова. По думите й, в двуседмичен срок след..

публикувано на 05.10.24 в 09:12

София е домакин на Българо-гръцки бизнес форум

В София днес се провежда Българо-гръцки бизнес форум. Събитието е организирано от БТПП, съвместно с Атинска търговско-промишлена палата, Гръцката федерация на предприятията, Българо-гръцката търговско-промишлена камара и Търговския отдел на..

публикувано на 03.10.24 в 08:05

В Бургас откриват завод за бронирани автомобили

На 1 октомври в Бургас официално откриват първия български завод за бронирани автомобили на компанията International Armored Group (IAG). В базата, разположена на площ от 150 000 кв. м., ще се произвежда българска отбранителна техника по..

публикувано на 01.10.24 в 06:05