Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще участва на изложението за биохрани „БИОФАХ 2025“ в Нюрнберг

Снимка: BIOFACH

Министерският съвет одобри участието на България с национален щанд на Международното изложение за биохрани „БИОФАХ 2025". То ще се проведе в периода 11 - 14 февруари 2025 г. в гр. Нюрнберг, Германия. Изложението е едно от най-авторитетните в света в областта на биохраните. 

Участие в изложение от подобен мащаб дава шанс на представителите от родното биологично селско стопанство и хранително-вкусова промишленост да представят продукцията си сред световния бизнес в областта на биологичното производство, както и да създадат контакти и да намерят пазари. 

Разходите по подготовката и участието на България са за сметка на бюджета на Министерството на земеделието и храните, с изключение на тези, които ще бъдат обезпечени от Държавна помощ „Помощ за участие в изложения".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Производители излагат продукцията си на традиционния Есенен панаир в Разград

На започващото днес в Градския парк на Разград 31-во издание на традиционния есенен панаир своя продукция ще представят производители от цялата страна. С ръчно изработени сувенири ще участват и от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания..

публикувано на 11.09.24 в 08:15

Българският климат е благоприятен за развитието на медицински туризъм

Съчетанието от благоприятен климат, красива природа и многобройни минерални води и лечебна кал в България благоприятства развитието на курортното лечение. По време на 11-ия Годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, д-р..

публикувано на 10.09.24 в 12:24

На фокус - ситуацията в единствената у нас млекопреработвателна компания

Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов днес, 3.септември, ще бъде на работно посещение в крайдунавския град Видин, предаде БНР Видин. По време на визитата си Николов ще посети производствената база на единственото българско..

публикувано на 03.09.24 в 07:35