Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтеклият срок на машините за гласуване няма да повлияе на вота

Валентин Мундров
Снимка: БТА

Изтеклите гаранции на машините за гласуване няма да създадат проблем на предстоящите парламентарни избори, увери пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му, изтеклият срок на годност на машините не предполага дефекти, а по-скоро че устройствата ще останат за извънгаранционна поддръжка.

Няма уязвимости в софтуера на машините за гласуване

На изборите на 27 октомври ще бъдат използвани 9353 машини у нас и 147 в чужбина и всички те ще преминат през профилактика и диагностика. “Освен това ще бъде направена проверка дали софтуерът, който е инсталиран на тези машини, е този, който вчера беше генериран”, каза министърът.

Валентин Мундров подчерта, че целта е повече машини да бъдат проверени в сравнение с предходния вот. Устройствата ще бъдат избрани на случаен принцип.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фондация "Теодора фон Ауерсперг" започва своята работа и в България

Защитата на животните и децата в неравностойно положение, както и насърчаването на различни културни инициативи, са основополагащи за подобряването на средата за живот у нас. Около тази идея се обединяват талантливата пианистка Надежда Цанова и..

публикувано на 16.10.24 в 08:15

България днес - 15 октомври 2024 г.

В „България днес“ на 15 октомври се запознаваме с работата на Центъра за славянски езици и култури в Лисабонския университет, срещаме се с Мария Гусейнова от Азербайджан, която ни разказва за организирания от нея форум за представяне на азербайджанския..

публикувано на 15.10.24 в 19:00

В Одесос откриха изцяло запазена статуя от II - III век

Уникална статуя от римския период на Одесос, предварително датирана към края на II – първата половина на III век, е намерена при изкопни работи в района на жп гарата във Варна, съобщиха археолозите от РИМ-Варна. Статуята се намирала в зона с пясъчни..

публикувано на 15.10.24 в 18:36