Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтеклият срок на машините за гласуване няма да повлияе на вота

Валентин Мундров
Снимка: БТА

Изтеклите гаранции на машините за гласуване няма да създадат проблем на предстоящите парламентарни избори, увери пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му, изтеклият срок на годност на машините не предполага дефекти, а по-скоро че устройствата ще останат за извънгаранционна поддръжка.

Няма уязвимости в софтуера на машините за гласуване

На изборите на 27 октомври ще бъдат използвани 9353 машини у нас и 147 в чужбина и всички те ще преминат през профилактика и диагностика. “Освен това ще бъде направена проверка дали софтуерът, който е инсталиран на тези машини, е този, който вчера беше генериран”, каза министърът.

Валентин Мундров подчерта, че целта е повече машини да бъдат проверени в сравнение с предходния вот. Устройствата ще бъдат избрани на случаен принцип.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тракийската гробница в Казанлък

Световни изследователи на мозаечното изкуство пристигат в София за научен форум

Над сто водещи учени от три континента ще участват в шестнайсетата международна конференция на Международната асоциация за изследване на древните мозайки (AIEMA), която се открива днес в аулата на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Неин..

публикувано на 14.10.24 в 07:00

Слънчево начало на новата седмица

В понеделник ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури в повечето..

публикувано на 13.10.24 в 18:30

Кенийски атлети най-бързи на “Маратон София 2024”

Шедрак Кимайо и Хариет Чеборе от Кения триумфираха на “Маратон София 2024” в класическата дистанция от 42,195 км. Кимайо успя да я преодолее за 2 часа, 15 минути и 4 стотни от секундата, а Чеборе – за 2 часа, 38 минути и 25 секунди. Хиляда бегачи..

публикувано на 13.10.24 в 16:05