Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево начало на новата седмица

Снимка: БГНЕС

В понеделник ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 6° и 11°, в София – около 6°, а максималните температури – между 19° и 24°, в София – около 20°.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15°, на 2000 м – около 8°.

По Черноморието ще има значителна облачност, която в следобедните часове ще намалее и ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър, който следобед ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 19° и 23°, а на морската вода – 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите ще бъде предимно слънчево. В Атина ще бъде 27 градуса, в Букурещ – 24, в Истанбул – 23, в Белград – 20.

Значителна облачност и превалявания от дъжд ще има на места в Ирландия и Шотландия. На Скандинавския полуостров валежите ще бъдат предимно от сняг, а в Дания и в Прибалтика ще вали дъжд. В Беларус и северните райони на Украйна ще бъде дъждовно, а в Европейска Русия ще преобладава слънчево време. Над централноевропейските страни облачността ще бъде значителна, но почти без валежи. Над Пиренейския полуостров, Италия и Средиземноморието ще бъде предимно слънчево.

В Мадрид ще бъде 26 градуса, в Рим – 24, в Париж – 19, в Мюнхен – 16, във Виена – 14, в Стокхолм – 11, в Санкт Петербург – 9, в  Москва – 6.

В Мелбърн ще бъде 21 градуса, в Кейптаун – 20, в Ню Йорк – 18, в Чикаго – 15.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С шествие в подкрепа на донорството мотористите сложиха край на мотосезона

Мотошествие в подкрепа на донорството и трансплантацията на органи премина през столичните улици. Под мотото “Да! На живота!” и с маршрут от Националния исторически музей до Народното събрание мотористите сложиха край на тазгодишния мотосезон. В..

публикувано на 12.10.24 в 13:53

България е осмата най-добра страна за инвестиране в недвижими имоти в Европа

Страната ни е осмото най-добро място за инвестиране в недвижими имоти в Европа, става ясно от проучване на британската компания 1st Move International. Според изследването годишната брутна доходност от наеми у нас възлиза на 4,65%. Същевременно..

публикувано на 12.10.24 в 13:09

Шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца

Над шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца в сравнение с м.г. са постъпили в Националния център за безопасен интернет, съобщи за БНР Антоанета Василева от организацията. Деветдесет и девет процента от оплакванията се отнасят до..

публикувано на 12.10.24 в 11:53