Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево начало на новата седмица

Снимка: БГНЕС

В понеделник ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 6° и 11°, в София – около 6°, а максималните температури – между 19° и 24°, в София – около 20°.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15°, на 2000 м – около 8°.

По Черноморието ще има значителна облачност, която в следобедните часове ще намалее и ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър, който следобед ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 19° и 23°, а на морската вода – 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите ще бъде предимно слънчево. В Атина ще бъде 27 градуса, в Букурещ – 24, в Истанбул – 23, в Белград – 20.

Значителна облачност и превалявания от дъжд ще има на места в Ирландия и Шотландия. На Скандинавския полуостров валежите ще бъдат предимно от сняг, а в Дания и в Прибалтика ще вали дъжд. В Беларус и северните райони на Украйна ще бъде дъждовно, а в Европейска Русия ще преобладава слънчево време. Над централноевропейските страни облачността ще бъде значителна, но почти без валежи. Над Пиренейския полуостров, Италия и Средиземноморието ще бъде предимно слънчево.

В Мадрид ще бъде 26 градуса, в Рим – 24, в Париж – 19, в Мюнхен – 16, във Виена – 14, в Стокхолм – 11, в Санкт Петербург – 9, в  Москва – 6.

В Мелбърн ще бъде 21 градуса, в Кейптаун – 20, в Ню Йорк – 18, в Чикаго – 15.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Изтеклият срок на машините за гласуване няма да повлияе на вота

Изтеклите гаранции на машините за гласуване няма да създадат проблем на предстоящите парламентарни избори, увери пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му, изтеклият срок на годност на машините не..

публикувано на 12.10.24 в 10:24

Тиквени фантазии в Севлиево

Севлиево е „царството на тиквата“. Вкусният плод се отглежда в изобилие в тази част на Северна България. Не случайно местните са му посветили специален фестивал, който се провежда в рамките на Севлиевския есенен панаир. Тази година началото бе..

публикувано на 12.10.24 в 09:05

Бащи, разделени от децата си, за пореден път призоваха за споделено родителство

Бащи излязоха на пореден протест в столицата, настоявайки чрез промени в Семейния кодекс да се въведе споделеното родителство. Бащи призоваха за въвеждането на споделено родителство “ Голям проблем е, че дори да имаш режим на лични контакти с..

публикувано на 12.10.24 в 08:54