Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево начало на новата седмица

Снимка: БГНЕС

В понеделник ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 6° и 11°, в София – около 6°, а максималните температури – между 19° и 24°, в София – около 20°.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15°, на 2000 м – около 8°.

По Черноморието ще има значителна облачност, която в следобедните часове ще намалее и ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър, който следобед ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 19° и 23°, а на морската вода – 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите ще бъде предимно слънчево. В Атина ще бъде 27 градуса, в Букурещ – 24, в Истанбул – 23, в Белград – 20.

Значителна облачност и превалявания от дъжд ще има на места в Ирландия и Шотландия. На Скандинавския полуостров валежите ще бъдат предимно от сняг, а в Дания и в Прибалтика ще вали дъжд. В Беларус и северните райони на Украйна ще бъде дъждовно, а в Европейска Русия ще преобладава слънчево време. Над централноевропейските страни облачността ще бъде значителна, но почти без валежи. Над Пиренейския полуостров, Италия и Средиземноморието ще бъде предимно слънчево.

В Мадрид ще бъде 26 градуса, в Рим – 24, в Париж – 19, в Мюнхен – 16, във Виена – 14, в Стокхолм – 11, в Санкт Петербург – 9, в  Москва – 6.

В Мелбърн ще бъде 21 градуса, в Кейптаун – 20, в Ню Йорк – 18, в Чикаго – 15.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летище Пловдив пуска нови авиолинии за зимния туристически сезон

Летище Пловдив ще има зимна авиолиния до Бирмингам във Великобритания  по повод предстоящия зимен туристически сезон. Първият полет предстои на 2 ноември. В момента до Пловдив има редовни полети от Лондон и Манчестър. През зимния сезон освен..

публикувано на 10.10.24 в 15:07

Българчета спечелиха 5 медала от международна олимпиада по астрофизика в Непал

Възпитаникът на Математическата гимназия във Варна Светослав Арабов спечели златен медал на Младежката международна олимпиада по астрономия и физика, предава БТА. Състезанието е проведено от 3 до 10 октомври в град Катманду, Непал. В него са участвали..

публикувано на 10.10.24 в 14:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 21

В брой 21 на предаването говорим за различни българско-аржентински културни взаимодействия : "Българите в Аржентина. Културната дипломация на новата eмиграция" – разговор с авторите на труда Аксиния Иванова и Иван Цанков, часове преди..

публикувано на 10.10.24 в 12:00