Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 17 октомври 2024 г.

В "България днес" на 17 октомври разговаряме за фалшификатите с проф. Иля Прокопов, експерт в областта на фалшифицираните антични и средновековни артефакти. Повод е изложбата "Fake (f)or Real – Истина или лъжа. " на Дома на европейската история в Брюксел, която гостува на Етнографския музей в София. След това се гмурваме в науката на кубинска почва в съвременния контекст с различните му глобални заплахи и кризи и българо-кубинското научно сътрудничество. За този разговор към нас се присъединява Луис Веласкес Перес, специалист невролог, лекар, изследовател и настоящ председател на Кубинската академия на науките. Накрая се пренасяме в царството на птиците и говорим за наблюдаването им, доколкото. видовото богатство на птици в България превръща страната ни в притегателен център за любители орнитолози от цял свят. Водеща е Мария Стоева. Приятно слушане!

01:30 - Актуалната информация от България и българските общности зад граница

10:15 - Времето

15:50 – Фалшификати и подправяния – разговор с проф. Иля Прокопов

20:50 – Академиите на науките на Куба и България обединяват сили в решаването на глобални проблеми

45:20 – С богатството си на птици България привлича любители орнитолози от цял свят

59:50 – Песен на деня: Ирина Флорин – „По-близо“


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хиляди се сбогуваха с рок легендата Кирил Маричков

Хиляди почитатели, близки, роднини и приятели на българската рок легенда Кирил Маричков се стекоха в столичния храм "Света София", за да се поклонят пред тленните останки на музиканта и да кажат последно "Сбогом". В същото време фенове на Маричков в..

публикувано на 15.10.24 в 15:55
Сградата на Българска Академия на науките

Академиите на науките на Куба и България обединяват сили в решаването на глобални проблеми

Тази събота, 12 октомври, Българската академия на науките тържествено отбеляза 155-ата годишнина от основаването си с официален прием и концерт в Софийската опера и балет. Именно този специален случай, както и 64-ата годишнина от установяването на..

публикувано на 15.10.24 в 15:25
Инженер Катя Стоянова, ръководител на проекта „Реставрация, консервация и социализация на Хераклея Синтика

Отличиха община Петрич за популяризирането на Хераклея Синтика

Община Петрич получи награда за оригинално популяризиране на туристическа дестинация "Хераклея Синтика". Това каза за БТА инж. Катя Стоянова, ръководител на проекта "Реставрация, консервация и социализация на Хераклея Синтика". Наградата е връчена на..

публикувано на 15.10.24 в 13:47