Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форум в Бургас обсъжда състоянието на Дунав и Черно море

Снимка: БТА, архив

Конференция на тема "От извора на Дунав до Черно море – здравословна вода и здравословен живот" ще се проведе в Бургаския свободен университет в черноморския град.



Участниците ще се фокусират върху иновативни и приросъобразни решения за опазването на двата водни басейна и общностите, които живеят в тяхна близост.



Сред ключовите дискусии са замърсяването от хранителни вещества, химикали и отпадъци и физическите промени в речните басейни и крайбрежните зони, както и начините за възстановяване на речните и морски екосистеми.

Бургаски свободен университет
Форумът се организира от Европейската комисия, Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Бургаски свободен университет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ изслушва кандидатите за генерален директор на БНР

В Съвета за електронни медии започнаха изслушванията на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио, които продължават и утре, 16 октомври. Изборът на генерален директор на БНР е насрочен за 17 октомври и става по специално..

обновено на 15.10.24 в 16:53

Хиляди се сбогуваха с рок легендата Кирил Маричков

Хиляди почитатели, близки, роднини и приятели на българската рок легенда Кирил Маричков се стекоха в столичния храм "Света София", за да се поклонят пред тленните останки на музиканта и да кажат последно "Сбогом". В същото време фенове на Маричков в..

публикувано на 15.10.24 в 15:55
Сградата на Българска Академия на науките

Академиите на науките на Куба и България обединяват сили в решаването на глобални проблеми

Тази събота, 12 октомври, Българската академия на науките тържествено отбеляза 155-ата годишнина от основаването си с официален прием и концерт в Софийската опера и балет. Именно този специален случай, както и 64-ата годишнина от установяването на..

публикувано на 15.10.24 в 15:25