Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форум в Бургас обсъжда състоянието на Дунав и Черно море

Снимка: БТА, архив

Конференция на тема "От извора на Дунав до Черно море – здравословна вода и здравословен живот" ще се проведе в Бургаския свободен университет в черноморския град.



Участниците ще се фокусират върху иновативни и приросъобразни решения за опазването на двата водни басейна и общностите, които живеят в тяхна близост.



Сред ключовите дискусии са замърсяването от хранителни вещества, химикали и отпадъци и физическите промени в речните басейни и крайбрежните зони, както и начините за възстановяване на речните и морски екосистеми.

Бургаски свободен университет
Форумът се организира от Европейската комисия, Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Бургаски свободен университет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Франция отличава Диана Добрева с ордена "Рицар на изкуствата и литературата"

На 15 октомври в резиденцията на посолството на Франция в София на официална церемония режисьорът на Народния театър Диана Добрева ще бъде отличена с френския орден "Рицар на изкуствата и литературата" – високо международно признание за приноса..

публикувано на 15.10.24 в 06:30

Очаква ни топъл есенен вторник

Във вторник , 15 октомври, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°...

публикувано на 14.10.24 в 19:45

Ще строим скоростен път Монтана - София с тунел под "Петрохан"

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев подписа договор за изработване на идеен проект за скоростен път Монтана – София с тунел под старопланинския проход "Петрохан". Стойността на договора с..

публикувано на 14.10.24 в 17:18