Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна класация нарежда българите сред най-неудовлетворените хора в ЕС

Средна оценка: 0 - много неудовлетворен до 10 - много удовлетворен
Снимка: Евростат

С оценка от 5,9 българите са най-недоволни от живота си сред държавите от ЕС, показват данни от проучване на Евростат за 2023 г.
В изследването хората в ЕС е трябвало да оценят цялостната си удовлетвореност от живота по скалата от 0 – "крайно неудовлетворен", до 10 за "много удовлетворен". 

След България масово недоволни от живота си са живеещите в Гърция и Латвия с оценка 6,9. Румънците със 7,7 делят второто място с няколко държави в оценката си за щастлив живот. Заедно с тях са хората от Словения, Австрия и Белгия. 

Лидер в класацията е Финландия, където хората са се самооценили със 7,8. На трето място с обща оценка 7,6 се нареждат Нидерландия и Ирландия. 

Общата средна оценка за житейската удовлетвореност в целия ЕС 7,3.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Франция отличава Диана Добрева с ордена "Рицар на изкуствата и литературата"

На 15 октомври в резиденцията на посолството на Франция в София на официална церемония режисьорът на Народния театър Диана Добрева ще бъде отличена с френския орден "Рицар на изкуствата и литературата" – високо международно признание за приноса..

публикувано на 15.10.24 в 06:30

Очаква ни топъл есенен вторник

Във вторник , 15 октомври, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°...

публикувано на 14.10.24 в 19:45

Ще строим скоростен път Монтана - София с тунел под "Петрохан"

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев подписа договор за изработване на идеен проект за скоростен път Монтана – София с тунел под старопланинския проход "Петрохан". Стойността на договора с..

публикувано на 14.10.24 в 17:18