Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ГЕРБ ще обсъдят промени в партийното ръководство

Снимка: БГНЕС

На Национално събрание ГЕРБ ще обсъди промени в ръководството. Очаква се промените да бъдат свързани с дългогодишния заместник-председател Цветан Цветанов.

Още преди нова година лидерът Бойко Борисов повери на Цецка Цачева парламентарната група. Това беше разчетено като удар по втория в партията - Цветан Цветанов, който и към този момент е обвиняем по дела.

Първоначално Борисов каза, че няма вечни хора и имена, но в последните дни обясни, че би било груба грешка, ако Цветанов бъде махнат от заместникпредседателското място. Все пак Борисов подчертава че се разграничава от Цветанов, който в последните дни влезе в задочен диалог с Делян Пеевски за искания за разпъване на медийни чадъри, кадруване в съдебната власт и тайни срещи. Новата идея е в ГЕРБ да има не един, а трима заместник-председатели. 

В интервю преди време Борисов сподели идеите си за Изпълнителната комисия. След конгреса се очаква решенията й да бъдат обявявани не като еднолични на лидера, а като взети единодушно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.