Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия обвини западните държави за влошаване на ситуацията в Украйна

Русия Москва Кремъл
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия обвини Запада за последната ескалация на напрежението в Украйна. В коментар на външното министерство се отправя призив към украинската опозиция да се въздържа от заплахи и ултиматуми.

Това, което сега се случва в центъра на Киев, е пряк резултат от мълчаливото одобрение от страна на западните политици и европейските структури, които от самото начало на кризата си затварят очите пред агресивните действия на радикалните сили в Украйна, като по този начин  ги поощряват към ескалация и провокации към законната власт, се казва в изявлението на руското външно министерство. В документа се посочва още, че бойните групи, които опозицията призова да организират "мирно настъпление", в момента нападат с камъни правоохранителите, палят автомобили, блокират сградата на парламента и поставят пред депутатите ултимативни искания.

Руското външно министерство отправя призив към украинската опозиция да се въздържа от заплахи и ултиматуми и да установи съдържателен диалог с властите за търсене на изход от дълбоката криза в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.