Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин призова Запада решително да осъди екстремистите в Киев

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин призова Запада решително да осъди екстремистите в Киев и да се откаже от обвиненията по адрес на украинските власти.

Тази своя позиция руският президент е изразил по време на телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел. Той е заявил, че е много важно в тази ситуация твърдо да бъдат осъдени онези опозиционни сили в Украйна, които са виновни за противоправните екстремистки и терористични действия, а също така западните страни да се откажат от постоянните обвинения срещу държавното ръководство на Украйна. Путин и Меркел подробно са обсъдили последните драматични събития в Киев и са изразили сериозна загриженост по повод рязкото изостряне на конфликта, довело до многобройни човешки жертви.

Двамата лидери са стигнали до общата позиция, че трябва да бъдат предприети спешни мерки, които да помогнат за нормализиране на обстановката в Украйна. Пресслужбата на руския президент съобщи още, че Путин и Меркел са се договорили да продължат размяната на мнения по тези въпроси.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.