Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин и Обама са на мнение, че споразумението между Янукович и опозицията трябва бързо да бъде реализирано

Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентите на Русия и САЩ обсъдиха по телефона събитията в Украйна. Владимир Путин и Барак Обама са изразили общо мнение, че споразумението между украинския президент и опозицията трябва бързо да бъде реализирано.

Разговорът между двамата президенти е продължил повече от час и е се е състоял по инициатива на Барак Обама. Владимир Путин е подчертал необходимостта от приемане на спешни мерки за стабилизиране на обстановката в Украйна и е акцентирал, че е важно да се работи с радикалната опозиция, която доведе противопоставянето до опасна точка, съобщи пресслужбата на Кремъл. Президентите на Русия и САЩ са посочили, че е важно страните в украинския конфликт да се въздържат от насилие. Двамата са обсъдили и необходимостта да се стабилизира украинската икономика и страната да се върне към мирен живот, става ясно от изявление на представител на Държавния департамент на САЩ. Владимир Путин и Барак Обама са разговаряли и по други международни теми, като иранската ядрена програма, събитията в Сирия и изпълнението на програмата за ликвидиране на химическите арсенали на тази държава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.