Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия ще продължи икономическите връзки с Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия ще продължи икономическите връзки с Украйна и е готова да разгледа въпроса за предоставяне на хуманитарна помощ на  Кримската автономна република.

Владимир Путин е наредил на руското правителство да продължи контактите с украинските си партньори за развитие на търговските и икономическите отношения между двете страни, а също така да проведе консултации с международните партньори, включително с МВФ и Г-8, за предоставяне на финансова помощ на Киев. Ще бъде проучен и  въпросът за предоставяне на хуманитарна помощ на Крим във връзка със съответното искане на местното ръководство, съобщи президентският прессекретар Дмитрий Песков.

Междувременно руската Държавна дума възнамерява да обсъди законопроект, който ще разрешава създаването на нов субект в състава на Руската федерация само въз основа на проведен референдум или решение на законно избрания парламент на този субект. Така на практика ще бъде опростен законът от 2001-ва година, според който нов субект може да се създава само с разрешение на онази държава, към която той принадлежи.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.