Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всяка банка ще изготвя план за възстановяване в случай на финансови затруднения

Снимка: БГНЕС

Всяка банка ще изготвя план за възстановяване в случай на финансови затруднения. Планът ще се изпраща на БНБ, която може да издаде обоснована препоръка за неговата промяна. Това приеха депутатите с окончателни промени в закона за кредитните институции.

Обменните бюра и всички институции, които извършват сделки, свързани с финансови инструменти, ще се регистрират само в Националната агенция за приходите като обменни бюра. Според новите правила те ще получават лиценз от Комисията за финансов надзор като инвестиционни посредници, но няма да подлежат на регистрация в БНБ.

Залата отхвърли предложенията на двама депутати от левицата, да бъде подписвана всяка страница от общите условия в договора и от двете страни. Става дума за инвестиционните и потребителските кредити.

И днес заседанието на парламента започна с процедурни хватки за кворума. Той обаче беше установен с преброяване от квесторите. От ГЕРБ поискаха и поименна проверка. В края на заседанието председателят на парламента Михаил Миков поиска и служебна поименна проверка.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.