Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Георги Лозанов е преизбран за пети път за председател на СЕМ

Георги Лозанов

Доц. Георги Лозанов остава председател на Съвета за електронни медии още една година. За преизбирането му гласуваха единодушно всички членове на СЕМ. Това ще е пети поред негов мандат.

Мария Стоянова, която миналата година се въздържа за кандидатурата на Лозанов, този път гласува „за“ и заяви, че го подкрепя, защото той е човекът, който гарантира стабилността и устойчивостта на Съвета и неговите членове, предвид всички предизвикателства на политическата и медийна среда у нас.

Освен като личност, осигуряваща независимостта на регулатора, членовете на СЕМ определиха Лозанов и като ерудиран професионалист и експерт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Георги Лозанов в 100 думи за София

Човекът-папионка, медийният експерт, философът-председател на Съветът за електронни медии Георги Лозанов влиза във формата на "Джинджифил", по-точно в рубриката "София в 100 думи", за да разкаже за образите на София, за това как..

публикувано на 03.12.13 в 11:22

Георги Лозанов: Човек трябва да принадлежи на града си

Днешният гост в „Кой кой е...” влиза в ефира на Радио София точно във фестивалната седмица на Българското национално радио по случай 78 годишнина, която отзвучава с много събития. Той е свързан с радиото, наблюдава радиото и оценява радиото. Принадлежи на..

публикувано на 01.02.13 в 11:06
ВИЖТЕ ОЩЕ

Авторско четене и разговор с още трима "Поети на XXI век"

Клуб "Писмена" кани трима млади поети, които участват в изграждането на облика на младото поколение, дебютирало през XXI век . Срещата с Никола Петров, Гергана Панчева и Анна Лазарова ще продължи разговора за тенденциите и индивидуалните..

публикувано на 08.07.24 в 13:20

Започва изплащането на пенсиите

От днес, 8 юли, започва изплащането на пенсиите. То ще продължи до 22 юли за възрастните хора, които получават пенсиите си чрез пощенските станции. Преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес...

публикувано на 08.07.24 в 13:16
Пример от Прага Източник на визуализацията: Спаси София

18 нови, комфортни трамвая за близо 100 млн. лв. ще циркулират по линии 20 и 22

Столичната община обяви търг на стойност близо 100 млн. лв. за трамваи . Новите мотриси ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик, нисък под, безшумно придвижване и удобни салони , съобщават от "Спаси София". "Това е само началото на..

публикувано на 08.07.24 в 12:19
На бул.

Пореден протест срещу присъдата за смъртта на Ани и Явор

Протест е организиран тази вечер от 19 часа в София -  на пешеходната пътека при кръстовището на  булевард "Сливница" и улица "Русе", по инициатива на Фондация "Ани и Явор" и Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата"...

публикувано на 08.07.24 в 07:54

И София пледира за включването на културата в Глобалните цели на хилядолетието след 2030 г.

С активното си присъствие на 16-ата Годишна конференция на творческите градове на ЮНЕСКО в Португалия, София се заяви като пълноправен участник в глобалния диалог за мястото на културата в устойчивото развитие на градовете, съобщават от Столичната..

публикувано на 05.07.24 в 12:32

Лисица и малките ѝ се настаниха в столична детска градина

Зам.-кметът на столичния район "Витоша" инж. Красимир Джамбазов е получил сигнал от управата на детска градина №160, намираща се в кв. "Драгалевци" за лисица и малките ѝ, които са намерили подслон в двора на институцията. Последвалата инспекция от..

публикувано на 05.07.24 в 10:36
Мирослав Боршош

Извънредно заседание на комисията по култура в СОС заради военния мемориал

Председателят на Комисията по култура в СОС Мирослав Боршош свиква извънредно заседание заради прекратяването на процедурата по възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотен полк .  Поканен е и кметът на София Васил Терзиев, който преди дни..

публикувано на 04.07.24 в 17:47