Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роднините на пътници от изчезналия самолет се разгневиха на малайзийските власти

Снимка: ЕПА/БГНЕС

 Все още няма открити останки от изчезналия малайзийски самолет с 239 души на борда, а издирването навлезе в четвъртата си седмица. Пилотът на един от десетте австралийски самолета, които участваха в операцията днес, заяви, че са забелязали оранжеви обекти в новата зона на претърсване на 1800 км от град Пърт:

Натъкнахме се на област от около пет морски мили, в която имаше поне четири оранжеви на цвят обекта, с големина от около два метра всеки. Искам да подчертая, че не можем да потвърдим произхода на предметите.

Кадрите са били предадени на координационния център, който да реши дали да изпрати кораби на мястото.

В същото време много роднини на китайски пътници от изчезналия самолет пристигнаха в малайзийската столица Куала Лумпур, за да изразят гнева си към властите. Роднините поискаха да им бъде казана истината и обвиниха малайзийските власти, че им дават подвеждаща информация и крият данни.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.