Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яценюк обвини Русия, че иска да предизвика Трета световна война

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският премиер Арсений Яценюк обвини Русия, че иска да предизвика Трета световна война, като окупира военно и политически Украйна и създава конфликт, застрашаващ стабилността в Европа.
 
Руската военна агресия на територията на Украйна ще доведе до военен конфликт в Европа. Светът не е забравил още Втората световна война, а Русия вече иска да предизвика Трета световна.

Москва носи отговорност за агресията на територията на Украйна и за подкопаването на международната стабилност, отбеляза Яценюк и призова международна общност да се обедини срещу руската агресия.

В същото време украинският министър на отбраната Михайло Ковал съобщи, че руските военни, извършващи военни учения по границата с Украйна, са се приближили само на километър от граничната линия, но не са я преминали. Украинските сили са готови да отблъснат всяко настъпление, е подчертал Ковал пред агенция Интерфакс.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.