Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как са изглеждали пощите ни „Някога преди“?

По повод 135-годишнината на Български пощи в Централна поща се открива филателна изложба и се валидира юбилейна марка.

Същият ден, от 17:30 часа, в Концертната зала на Централния военен клуб в София ще се проведе тържествено събрание и коктейл.

Тържественото честване на 135 години Български пощи е под патронажа на председателя на 42-то Народно събрание Михаил Миков.

Повече подробности за проявата може да чуете от репортажа на Георги Кольовски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

България е сред водещите държави за развитие на бизнес, според доклад на Световната банка

Преди дни Световната банка представи годишната си класация за условията за развитие на бизнес в 50 страни от целия свят. Класирането е ново и е извършено на базата на три основни показателя – “качество на нормативната уредба", "ефективност на публичните услуги" и "оперативна ефективност". Докладът е озаглавен "Готовност за бизнес". Според..

публикувано на 11.10.24 в 16:07
Доц. Мирослав Богданов

Хората не разбират мащаба и съдържанието на рекламния дизайн

Рекламният дизайн е вид творчество за визуална информация, комуникация и реклама. Основна негова характеристика е, че изгражда условна реалност чрез краткотрайни във времето и мобилни в пространството визуални образи, носители на определени социални, културни, търговски и рекламни послания. Обект на рекламния дизайн са визуалните образи на..

публикувано на 11.10.24 в 15:44

Поне 14 жертви на урагана Милтън, милиони без ток, най-лошият сценарий е избегнат

По данни на Вашингтон Пост най-малко 14 са загиналите след като ураганът Милтън удари Флорида рано в четвъртък българско време. Природното бедствие доведе до силни ветрове и наводнения. Стотици са били спасени като спасителните екипи продължават работа. Близо три милиона останаха без ток. Ураганът бе предшестван от серия торнада, довели до..

публикувано на 11.10.24 в 14:56

Радослава Боор призовава да не се страхуваме от изкуствения интелект, а да се гмурнем в дълбокото

Радослава Боор Даскалова завършва Националната художествена академия в София . От 2005 г. е член на Съюза на българските художници. Повече от 17 години работи като графичен дизайнер, илюстратор, уеб дизайнер и арт директор в България и в чужбина. В момента живее и работи в гр. Прага, Чехия. Не престава да работи за България и си сътрудничи с различни..

публикувано на 11.10.24 в 14:31
Стефан Прохоров

Стефан Прохоров: Свободният театър е силно граждански ориентиран

АСТ Фестивал за свободен театър , с подкрепата на IETM, световната мрежа за съвременни изпълнителски изкуства, работи за поетапното картографиране и видимост на свободните сцени в София . Тази година от Асоциация за свободен театър са поканили самите пространства да предложат своя програма, за да уловят и покажат разнообразието и неочакваната..

публикувано на 11.10.24 в 14:00
Редакторът Антон Биров

"Инстамозък" - как пристрастяването към дигиталните технолгии влияе на здравето ни

Живеем в един непознат свят, който изобщо не прилича на онзи, за който сме създадени. Мозъкът ни вижда опасности навсякъде, лесно се стресира и разсейва и не умее да върши няколко неща едновременно, въпреки че живеем в дигитален свят.  Това е темата в книгата “Инстамозък” на водещия експерт Андерш Хансен .         Авторът говори за различните начини,..

публикувано на 11.10.24 в 13:24

Микрофестивалът Инфундибулум обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд

На 12 октомври от 16 ч. в района на подлеза до Автогара Габрово започва вторият Mикрофест на платформата Capturing Creativity на Росина Пенчева. Тази година микрофестивалът носи името "Инфундибулум" и преобразява нетипичното за събития градско пространство с триизмерна артинсталация, читалня за фантастика, концерти и диджей сет. Цялата програма е..

публикувано на 11.10.24 в 12:39