Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

 "Телеграф" предупреждава за многото отровни гъби, поникнали заради влажното време. 
10 случая на натровени от гъби са имали в болница "Пирогов" от началото на годината.  Още едно предупреждение в "Телеграф", от синоптика Петър Янков, според когото има опасност от наводнения както през лятото на 2005 година.
 "Стандарт" информира от първа страница за кампанията на Агенцията за приходи за събиране на стари дългове. Запор на заплатите заплашва повече от 15 хиляди души, ако не си платят данъците към държавата до две седмици. Вестникът информира и за обещаната за днес изненада от лидера на ДПС Лютви Местан по повод извънредната пресконференция на партията.
"Новинар" излиза с водещо заглавие, посветено на намерения на правителството, като например вече да си продаваме жилището без кадастрална скица. 
Важно изменение, прието от правителството, е облекчената процедура за въвеждане на имот в експлоатация. Няма да се изисква оценка за енергийна ефективност насградата. 
"24 часа" акцентира върху идеята автомобилите да не минават през регистрация в КАТ, а само при нотариус. "Колата непродаваема при неплатени данъци и актове", пише "Монитор".
В интервю за "24 часа", депутатът от Коалиция за България Борислав Гуцанов казва, че е възможно енергетиката да бъде отделена от мегаминистреството на икономиката, енергетиката и туризма. 
В друго интервю, в "Монитор", по повод проблемите със спешната помощ, проф. Цекомир Воденичаров коментира, че парамедиците ще са козметично решение на проблемите. Според него, трябва да се промени начина на финансиране на здравеопазването. 
Вестник "Сега" излиза с водещо заглавие "Президентът обеща драстично увеличение на парите за отбрана". Плевнелиев е направил това по време на визитата си във Варшава, където световни лидери отбелязват 25 години от началото на демократичните промени в Полша. От думите на държавния ни глава става ясно, че нашата армия ще охранява Черно море заедно с Турция и Румъния.
 Според "Капитал дейли", спирането на плащанията по няколко проекта от програма "Регионално развитие" е знак за спад на доверието на Брюксел към управляващите органи и надзора на средствата. От вестника подчертават, че от Брюксел са предприели веднага спиране на плащанията вместо традиционно използвания като първи ход метод на преговори. 
Темата е водеща и за "Труд". Оттам се позовават на данни на Искра Михайлова, все още екоминистър, според която санкциите са близо 95 милиона лева вместо първоначалните 180 милиона заради възражения на някои от общините. 
 "Труд" информира за типично нашенски абсурд - оказва се, че половината канализация на Каблешково е незаконна и отпадъците замърсяват реката в градчето.
"Дума" публикува интервюто на БНР с министъра на икономиката Драгомир Стойнев, в което той подчертава, че се надява на повече солидарност в Европейската комисия по отношение "Южен поток", защото газопроводът е проект на 7 държави.
Според "Преса", лидерът на "Атака" Волен Сидеров бил на таен сбор на евронационалисти във Виена. Руски олигарх финансирал форума.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.