Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промени в движението заради ремонта на Централна жп гара и Ботевградско шосе

От 8.00 часа тази сутрин до 24.00 часа на 19 август са въведени промени в организацията на движението заради рехабилитация на централна жп гара София. Това съобщи Столичната община. В посочения период е забранено влизането на превозни средства в локалното платно пред Централна жп гара за монтаж на кулокран; закрива се таксиметровата стоянка от северната страна на локалното платно пред Централна жп гара.

От 8.00 часа на 20 август до 24.00 часа на 17 октомври се въвежда временна организация на движението, като движението на превозни средства по локалното платно пред Централна жп гара София се извършва при стеснени пътни условия.

Промени в движението има и заради ремонт на кръстовището бул. „Ботевградско шосе” - „Челопешко шосе”

От 4.30 часа до 24.00 часа днес се забранява влизането на превозни средства от бул. „Ботевградско шосе” към „Челопешко шосе”, като ще се осигури движението на превозни средства в обратната посока. Променени са маршрутите на автобусни линии № 117, 118 и 119, както следва:

- Автобусна линия № 117 - в посока гр. Бухово от Автостанция „Изток” надясно по бул. „Ботевградско шосе”, обратен завой на кръстовището с ул. „Рилска обител”, по бул. „Ботевградско шосе” през пътен възел с Околовръстен път по Околовръстен път към „Челопешко шосе”, по „Челопешко шосе” и по маршрута си до гр. Бухово, обратно маршрутът не се променя.

- Автобусна линия № 118 - в посока с. Желява от Автостанция „Изток” надясно по бул. „Ботевградско шосе”, обратен завой на кръстовището с ул. „Рилска обител”, по бул. „Ботевградско шосе” през пътен възел със Столичен околовръстен път по „Околовръстен път” към „Челопешко шосе”, по „Челопешко шосе” и по маршрута си до с. Желява, обратно маршрутът не се променя.

- Автобусна линия № 119 - в посока кв. „Ботунец” от Автостанция „Изток” по ул. „ Летоструй”, надясно по ул. „Ст. Доспевски”, надясно по бул. „Владимир Вазов” по бул. „Ботевградско шосе”, през пътен възел с Околовръстен път към „Челопешко шосе”, по „Челопешко шосе” и по маршрута си до кв. „Ботунец”, обратно маршрутът не се променя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради напрежението в Близкия Изток засилват полицейското присъствие в София

Заради напрежението в Близкия Изток на ключови места в София ще бъде засилено полицейското присъствие. Повече полицаи ще има и около сградите на посолствата у нас. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. "Това е чисто превантивен елемент. Към настоящия момент нямаме данни от българските служби и нашите чужди партньори за някаква..

публикувано на 02.10.24 в 14:35

Двама арестувани при операция срещу наркоразпространението в София

Двама души са арестувани при операция на полицията в София. Акцията е насочена срещу разпространението на наркотици. Тя е проведена от екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи в квартал "Христо Смирненски". По непотвърдена информация при операцията са задържани двама души мъж и жена, които са живеели на семейни начала. Източници..

публикувано на 02.10.24 в 13:55
Кметът на София Васил Терзиев

Васил Терзиев: Софиянци няма да имат нужда от винетки за Околовръстното

Няма опасност софиянци да плащат винетки за Околовръстния път в София, заяви столичният кмет Васил Терзиев. В края на миналата седмица от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) посочиха, че Столичната община не подписва споразумение с Агенцията за съвместно поддържане на участъци от републиканската пътна мрежа на територията на общината и това може..

публикувано на 02.10.24 в 12:59

34 деца са пострадали при катастрофи в София само през септември

34 деца са пострадали при пътни инциденти в София и областта през септември. Това сочат данните на Центъра за спешна медицинска помощ. Пред БНР от там допълниха, че през миналия месец са регистрирали 282 пътно-транспортни произшествия. За сравнение през август пътните инциденти са 257, а пострадалите деца – 32. 

публикувано на 02.10.24 в 11:04

Електрически автомобил се запали на бул. "Братя Бъкстон"

Скъп електрически автомобил се е запалил тази сутрин на столичен булевард, съобщават очевидци на пламъците в социалните мрежи. Инцидентът е станал на бул. "Братя Бъкстон", точно срещу столичното 6-то РУ. Екип на столичната пожарна е реагирала много бързо и е потушила огъня. Шофьори съобщават, че заради огнената стихия с "Мерцедес"-а..

публикувано на 02.10.24 в 10:32

Започва изграждането на втори надлез над столичната Бакърена фабрика

В 10.00 часа ще бъде направена "първа копка" за началото на строителството на втория надлез над Бакърена фабрика, съобщиха от Столичната община. Вторият надлез е важен за облекчаване на трафика и транспортната свързаност на районите "Връбница", "Надежда" и "Люлин". Строителната площадка ще бъде открита до ул. "Владимир Зограф", в..

публикувано на 02.10.24 в 08:14
В подлеза пред гарата гледката от много време не е приятна

Обновяването на Ротондата пред Централната жп гара започна

Нов план за обновление и безопасност на подлеза “Ротондата” пред софийската Централна жп гара започва до края на октомври, съобщиха от Столичната община. Планът е изготвен заедно с администрацията на район “Сердика” и е част от по-широка стратегия за развитието на бул. “Княгиня Мария-Луиза” и “Предгаров площад”. Мерките, предвидени в плана,..

публикувано на 01.10.24 в 17:56