Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат моста на 4-ти километър на "Цариградско шосе"

Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде пуснато движението по моста на 4-ти километър до Окръжна болница.

От Столичната община съобщават, че от рано тази сутрин е въведена временна организация на движението заради ремонта на булевард "Цариградско шосе".

До полунощ на 10 септември се забранява влизането на превозни средства само по северното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между ул. "Йерусалим" и надлеза над бул. "Александър Малинов".

Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на булеварда.

Въвежда се и следната временна организация на движението:

- в посока център се променят само маршрутите на автобусни линии с номера 204 и 604 - от бул. "Христофор Колумб" линиите продължават под естакадата над бул. "Ал. Малинов" и завиват надясно по южния локал на бул. "Цариградско шосе" до кръговото на "Площад на авиацията" и продължават по маршрутите си,
- автобусите от линиите в променения участък спират на спирки с код "Държавна печатница" и с код "УМБАЛ Св. Анна",
- автобусната спирка в посока център, с код "УМБАЛ Св. Анна" се възстановява. Местата на спирките за останалите линии се запазват като спирка с код "Хермес парк" се закрива,
- в посока Пловдив автобусните линии се движат по маршрутите си като спазват временната организация на движение.

Отворен за движение на пътни превозни средства ще бъде и надлеза над бул."Г.М.Димитров", допълват от "Московска" 33.

До 15 септември ще продължи работата по участъка Окръжна болница - бул. "Александър Малинов", а след 15 септември ще се работи само по локалните платна.

До края на август по софийските улици трябва да тръгнат и първите 20 нови автобуса от общо 126 превозни средства, закупени с европейски средства.

Така ще бъдат подменени 35% от автомобилния парк на столичния градски транспорт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Васил Терзиев с районния кмет на

Училищни дворове в София ще стават квартални места за спорт и култура

Кметът на София Васил Терзиев е ангажирал водещи архитекти, които заедно с районните кметове и училищата разработват концепция за превръщането на дворовете в отворени пространства за общуване, игра, спорт и култура в кварталите. "Искам да видя докъде стигат амбициите, каква е визията на архитектите, за да преосмислим това море от нагънат..

публикувано на 27.06.24 в 07:58

Лекции в ОКИ "Красно село" по повод националния ден на орела

Орнитолози и любителите на птиците днес отбелязват Националния ден на орела. Така от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) искат да напомнят значението и ролята на тези птици в природата. По този повод от 14.00 ч. в Общинския културен институт "Красно село" еколози от БДЗП ще разкажат за царския орел, малкия креслив орел, големия..

публикувано на 27.06.24 в 07:50

Центърът за градска мобилност е с обновен сайт

Центърът за градска мобилност пусна своя  обновен сайт . Мотото му е "Градът по-близо до теб". Основните му подобрения са свързани с мобилната версия; прегледна и подредена информация; съвременен изглед. В сектор паркиране например, може да се прочете информация за електронния винетен стикер за локално паркиране; да се заяви за..

публикувано на 26.06.24 в 15:38
Мила Роберт

Мила Роберт поиска извинение за изпълнението ѝ на "София прайд"

Певицата Мила Роберт поиска извинение от хората, които са били обидени от изпълнението ѝ на "София прайд". Тя разпространи своя позиция чрез социалните мрежи. "България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на София прайд и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това,..

публикувано на 26.06.24 в 14:22

Задържаха момче и момиче в София за разпространение на наркотици

Млад мъж и приятелката му са задържани при акцията на СДВР и Второ районно полицейско управление в столичния кв. "Надежда". Акцията е проведена снощи. Младият мъж, който е арестуван, е известен на органите на реда като наркоразпространител. При обиск в апартамента му са открити три плика с тревиста маса. При направените експертизи е..

публикувано на 26.06.24 в 10:51

Спират водата в част от ж.к. "Надежда 1" и ж.к. "Триъгълника-Надежда"

Във връзка с подмяна на спирателен кран в ж.к. "Надежда 1" и ж.к. "Триъгълника-Надежда", от "Софийска вода" предупреждават, че на 26 юни (сряда) се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района между: ул. "Кирил Дрангов", ул. "Хан Кубрат", ул. "Стефансон", ул. "Виолетка" и "Ломско шосе". При продължителност на..

публикувано на 26.06.24 в 07:35
Мила Роберт

ВМРО сезира прокуратурата заради певицата Мила Роберт за роклята й с трибагреника на "София Прайд"

ВМРО сезира прокуратурата заради певицата Мила Роберт, съобщава БГНЕС. Тя участва в концерта на "София Прайд", където беше облечена в къса рокля с трибагреника. Малко по-късно я съблече и я хвърли на земята. Под нея певицата носеше същия модел рокля, но този път вместо в бяло, зелено и червено, тоалетът беше с цветовете на ЛГБТИ флага...

публикувано на 25.06.24 в 14:18