Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Асансьор едва не уби трима души в Кърджали, мъжете пропаднали в един от най-високите блокове на града, техникът не искал да дойде да ги спаси, пишат днешните вестници. МОНИТОР припомня, че след като в началото на август една жена загина в София, всички асансьори у нас бяха проверени. Според 24 ЧАСА, техникът, отказал да дойде, за да извади пропадналите мъже, може да остане без лиценз.

Три хиляди българи, чийто живот се поддържа с хемодиализа, се нуждаят от трансплантация, е водещото заглавие на 24 ЧАСА.

Фалшиви бизнесмени набират в интернет нашенци за донори на сперма в Германия с обещания за 3 хиляди лева за 15 дни и пълен пансион, пише МОНИТОР.

Заглавието на първа страница на СТАНДАРТ е за скандала с изчезването и намирането на екземпляри от "Рибния буквар" на Петър Берон. Според изданието, букварът бил скрит в чекмедже, полицаите намерили две оригинални издания на първия тираж на ценната книга от деветнайсти век.

ПРЕСА цитира букмейкъри, които прогнозират, че Бойко Борисов е сигурен премиер. Реформаторите, ДПС и патриотите с шанс за председател на парламента, сочат залозите.

ТЕЛЕГРАФ съобщава, че всеки месец средно по 20 служители на КАТ в София са разследвани за взети от тях подкупи. Всеки гражданин може да подава сигнали на телефон 112 и в специализирана интернет страница на столичната Пътна полиция.

Още едно заглавие в ТЕЛЕГРАФ - "Наше ромче стана звезда в САЩ". Осиновеният от представители на консервативната религиозна група амиши Матиас станал звезда в телевизионно реалити шоу  "Да скъсаш с амишите".

ТРУД  избира за водещо заглавие драмата на любителите на ракията. Тази година, поради липса на грозде, ще правим домашна ракия с внос от Гърция и Македония.

По-голямата част от излизащите днес вестници отделят място на правила и рецепти за здравословно хранене. Един от водещите специалисти в тази област, д-р Георги Гайдурков, съветва от страниците на МОНИТОР  децата да ограничат приема на млечни и тестени продукти, за да не боледуват. 24 ЧАСА предлага поредната диета за отслабване, при която се пият по две чаши вода преди всяко ядене.

Всички печатни издания днес публикуват снимки от вчерашното авиошоу в София по повод 102 години от създаването на военно-въздушните сили. Близо 50 хиляди души са гледали впечатляващото представление.

Сред водещите международни теми в неделните всекидневници се открояват протестите в Армения срещу корупцията и ниските доходи, както и опасността "Ислямска държава" да завладее Западен Ирак. В тази връзка, ТРУД  цитира съобщение на правителството, че България ще участва в международната акция за военна и хуманитарна помощ на Ирак.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.