Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Стандард енд Пуър" ще преразгледа рейтинга на Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Очаква се международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуър" да преразгледа рейтинга на Русия. В края на миналата седмица Moody`s понижи кредитния рейтинг на Русия с един пункт с прогноза "негативна".

Като основание за снижаване на рейтинга на Русия от Moody`s изтъкнаха сдържаните средносрочни перспективи за икономическия растеж, задълбочени от кризата в Украйна и санкциите срещу Москва.

Преди два дни Moody`s понижи и кредитния рейтинг на седем крупни руски финансови институции.

От Moody`s прогнозираха постепенно, но необратимо намаляване на валутните резерви на Русия, причинено от изтичането на капитали заради санкциите, трудности в достъпа на кредитополучателите до международните пазари на кредитиране и спад в цените на нефтопродуктите.

От руското външно министерство обаче заявиха, че понижението на рейтинга няма да окаже сериозно влияние върху стойността на външните заеми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.