Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от "Топлофикация" - Плевен излизат на протест

След поредния протест на "Топлофикация"-Русе вчера днес работниците от "Топлофикация"-Плевен излизат на протест. И в двете дружества чакаха НЕК след предишните протести в края на септември да разплати натрупаните задължения за произведения и продаден от тях ток.

Протестиращите от Плевен ще блокират главния път за Русе. Заради липсата на плащания дългът към "Булгаргаз" расте и в момента е вече 29 милиона лева. Преди дни е получено ново предупреждение от "Булгаргаз" за 30-процентно ограничаване на доставките на газ, което сериозно ще затрудни работата на "Топлофикация"-Плевен. Енергетиците настояват да се предприемат спешни мерки за решаване на проблема. Те се обявяват и за незабавни действия за промяна на правилата за търговия с произвежданата от тях електроенергия.

Топлоенергетиците от Сливен, които в края на септември участваха в протестите, заявиха, че остават в стачна готовност заради същия проблем - неразплатени плащания и заплаха да спрат работа.

Вчера стана ясно, че проблемите с разплащанията към "Булгаргаз" ще бъдат обсъждани утре в Министерството на икономиката от синдикати, работодатели, представители на НЕК и на енергийния холдинг на специална среща.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.