Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

 Догодина хазната ще е на червено с повече от 2 милиарда и 200 милиона лева, според приетият на скорост бюджет за 2015 година, пише на първа страница на "Монитор".  Най-много пари отиват за социалното министерство - сумата е 1 милиард и 100 милиона лева. 
 "24 часа" обобщава приетия бюджет за 2015 година с цифри. "3 процента дефицит, 0,8 на сто растеж, 8 милиарда и 100 милиона лева нов дълг. Минималната заплата ще се повишава догодина два пъти до 380 лева. 
И вестник "Преса" извежда на челно място информацията за приетия бюджет със заглавието: "До 8 години затвор за укрити осигуровки",работниците няма да носят наказателна отговорност. 
Според информация на "Преса", охраната на военните имоти ще поскъпне с почти 30 на сто следващата година. Сключен е договор с нова фирма за охрана, собственост на Министреството на отбраната без търг за сметка на 13-те частни фирми, чиито договори са изтекли.
Водещото заглавие на "Труд" днес е за предложението на депутати от ГЕРБ до 3 години затвор за шофьори, които са карали пияни, без книжка или дрогирани. Текстовете за промени в Наказателния кодекс вече са внесени в деловодството на Народното събрание. 
"Местан заговори за предсрочни избори" е друго заглавие в днешния брой на вестник  "Труд". Ако не се раздели с "Патриотичния фронт", Борисов е обречен на провал, е предупредил Лютви Местан в интервю.
 "Руснаци бягат с парите си у нас", заселват се в къщи на Витоша, съобщава на първата си страница "Телеграф". Половината от новозаселилите се у нас руснаци вече са с българско гражданство, според информация на брокери и адвокати.
 Въпреки кризата, много българи ще посрещнат Рождество Христово в родния град на Спасителя Витлеем и това е най-купуваната дестинация, са съобщили за "Стандарт" туроператори. Друг хит за екскурзии в чужбина е коледното пазаруване във Виена, Прага, Дрезден.
През 2014 година светът се прости с Габриел Гарсия Маркес, Робин Уилямс, Мики Руни и други велики личности - политици и творци, припомня в обзор вестник "Монитор".
Информация кои 15 дрехи не трябва да обличаме през 2015 година, за да не изглеждаме демоде, и 8 страници с най-различни рецепти за Коледните празници предлага днешният брой на "24 часа".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.