Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин разкрива в документален филм, че е планирал анексирането на Крим

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Руският президент Владимир Путин разкрива, че е планирал анексирането на Крим на среднощно заседание в Кремъл след свалянето от власт на  украинския президент Виктор Янукович и бягството му от Киев през  февруари миналата година, съобщи Би Би Си. В документален филм, който предстои да бъде излъчен по руския Първи канал, Путин разкрива, че е наредил да се работи за "връщането на Крим на Русия" на среща с директорите на руските спецслужби в нощта на 22 срещу 23 февруари. Срещата е свикана, за да се състави план за спасяването на Янукович.
 
Казах на всичките си колеги: принудени сме да започнем работа по връщането на Крим в състава на Русия, казва Путин в трейлъра към филма.

На 27 февруари мъже в униформи без отличителни знаци завземат държавни учреждения на Крим и развяват руското знаме. На 18 март полуостровът беше официално анексиран от Москва, което породи вълна от критики от международната общност.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.