Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Нека до всеки да достигне светлината на Христовото Възкресение!", пожелава патриарх Неофит от страниците на вестник "Монитор". "Всички знания за заобикалящия ни свят са безполезни, ако те не са съчетани с добродетелност и вяра, ако човек не живее в мир със заобикаляшите го хора и със собствената си съвест.", казва българският патриарх в интервюто.

Други вестници подхождат по-делово към празничните дни, със статистика.

Според "Труд", 300 хиляди души напускат България за Великден. Офертите на туроператорите и хотелиерите у нас и в съседните балкански страни са на приблизително еднакви цени, сто хиляди нашенци са предпочели родните курорти, информира изданието.

"Пътищата ни отесняха", констатира "Новинар". Хиляди българи потеглиха за Гърция, километрични тапи изнервиха шофьорите.

"Палим свещи с мирис на мед", пише "Телеграф". Тези свещи, за разлика от парафиновите, не увреждат иконите. Храмовете поръчали с 15 процента повече свещи от миналогодишния Великден, информира още вестникът

"С полет от Божи гроб до София, руски фенери носят Благодатния огън", съобщава на първа страница "Преса".

Над 50 духовници ще чакат огъня на летище София. Въпреки кризата, в Гърция отново са раздадени великденски бонуси, пише "Телеграф". Пари за празника, около 500 евро, са получили всички служители на трудов договор.

"Няма арести за трагедията с падналия хотел в "Слънчев ден", оставила 12 деца без бащи", пише днес "Труд". Четирима загинаха.

Проучване на "Монитор" установява "Билкарска мафия върти 60 милиона лева". Официално е деклариран три пъти по-малко оборот, данъци почти не се внасят. Освен това, се берат и защитени видове, които биват продавани десетки пъти по-скъпо от стойността им.

"Синдиците на КТБ развалят сделка за 500 хиляди евро", съобщава "24 часа" на първа страница. Става дума за прихващане между депозит и кредит, пише в сайта на гаранционния фонд.

"Арести у нас спряха атентат в Испания", пише "Стандарт" Клетка от 11 джихадисти подготвяла отвличане и обезглавяване в Каталуния. Арестът в България е извършен в края на миналата година, по сигнал от Мадрид.

"Български хакер обрал Бил Гейтс", съобщава "Новинар". Властите във Филипините арестуваха в четвърътк вечерта 32-годишния Константин Кавръков с обвинение за извършени киберпрестъпления, сред които кражба на хиляди долари от банковата сметка на Бил Гейтс. Международната правоохранителна общност е обявила арестувания Кавръков за "краля на хакерите". Българката Ружа Игнатова, която има бизнес у нас и в Германия, е новият собственик на сградата, известна като Руския клуб, в София. Луксозният имот е купен за малко повече от 4 милиона евро.

Актрисата Кристи Лорън от популярния сериал "Мразя моята тийн дъщеря" е българка наполовина, майка й Анастасия напуснала страната преди 25 години, пише "24 часа". Въпреки че не идва често в България, Кристи споделя, че харесва Несебър и не пропуска да си купи розово масло и да хапне тулумбички.

Серията за подвизите на българи зад граница завършваме с водещото заглавие на "Стандарт" "Нашенец става британски депутат". Илиян Стефанов от Велико Търново е на челно място в листата на либерално-демократическата партия в окръг в Централна Шотландия. 55-годишният мъж в момента е преподавател в колеж, от 20 години живее в Шотландия.

"Монитор" отделя две страници на друг именит българин, актьорът Стефан Данаилов, който беше почетен, за цялостно творчество, с "Аскеер", на церемонията на 24 май, в негова чест, ще звучи химнът "Върви, народе възродени".

Във всички вестници има съобщение, че следващият брой ще излезе на 14 април, вторник.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.