Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лукарски откри в Москва българо-руски бизнес форум

Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Божидар Лукарски откри в Москва българо-руски бизнес форум, чиято цел е да бъдат активизирани преките контакти между предприемачите от двете страни.

Форумът, който е организиран от българската и руската агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, се провежда в българското посолство в Москва и в него участват близо 100 фирми и компании от двете страни. Въпреки европейските санкциите и руските контрамерки двустранните икономически отношения продължават да се развиват на добро ниво, заяви на форума министър Божидар Лукарски:

Голямата представителност на настоящия форум показва достатъчно категорично голямото желание на предприемачите и търговците от двете страни за продължаване на активните отношения в икономическата област и преодоляване на негативните тенденции. Очаквам настоящия форум да даде допълнителен импулс за активизиране на двустранните ни връзки в икономическата област и до края на настоящата година да има конкретни положителни резултати, включително да бъде преодолян спадът в двустранната ни търговия. Българо-руските икономически отношения са особена важност за страната и сме готови да подкрепим съвместните инициативи, които биха допринесли за динамичното развитие на двустранното ни сътрудничество, подчерта Божидар Лукарски.

От своя страна ръководителят на руската Агенция за подпомагане на малкия и среден бизнес Виктор Ермаков посочи, че търсейки български партньори, повечето руски компании участват във форума с конкретни бизнес проекти:

България е сред петте страни от ЕС, с които руският бизнес работи с най-голямо желание. След известно затишие ние можем да започнем нов етап в двустранните търговско-икономически връзки, посочи Виктор Ермаков.

По време на форума беше подписан меморандум за сътрудничество между българската Агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Московската асоциация на предприемачите. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.