Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЧЕЗ продължава извънредния отчет на електромерите

Снимка: Архив

ЧЕЗ извършва извънреден отчет на електромерите във връзка с новите цени на електроенергията, които влизат в сила от 1 август т.г.. Компанията ще приема и декларирани от клиентите показанията на електроменирите към края на юли. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството.

Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на дружеството. Всички отчетници ще работят с удължено работно време, както и в почивните дни - на 1 и 2 август. Поради физическата невъзможност, всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Васил Терзиев

СОС ще заседава извънредно за градския транспорт на София

Въпреки запорираните сметки на Столичния автотранспорт, автобусите на градския транспорт няма да спрат да обслужват пътници. В това увери общинският съветник Симеон Ставрев. Тази седмица Столичният общински съвет ще заседава, за да ще бъде решено как да се вдигне запора на сметките на общинското дружество. Причината за запора е ремонт на..

публикувано на 30.09.24 в 13:31
В средата са Йордан Филиповски (с шапката) и зам.-кметът на район

Жители на "Симеоново" протестираха заради лоша инфраструктура

Под моста на Околовръстния път с бул. "Симеоновско шосе" жители на столичния квартал "Симeоново" протестираха заради лошата инфраструктура, натоварения трафик, както и липсата на канализация. Има решение на нашите проблеми, каза за БТА организаторът на протеста Йордан Филиповски. Той посочи, че има два  пробива, които са посипани с натрошен..

публикувано на 30.09.24 в 12:04

Столичната община отпуска 6 млн. лева за автобусния транспорт

Столичната община отпуска заем от 6 милиона лева за автобусния и електротранспорта в София. Докладът трябва да бъде гласуван от Столичния общински съвет. Председателят му Цветомир Петров потвърди за bTV, че ще свика извънредно заседание. Миналата седмица в..

публикувано на 30.09.24 в 09:04

Линията на бедност става 638 лв. през 2025 г.

Линията на бедност през 2025 г. ще бъде 638 лв. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание. Размерът й ще се повиши със 112 лв., или с 21,3% в сравнение с 2024 г. Новият размер на линията на бедност ще окаже благоприятно въздействие върху уязвимите и най-нискодоходните групи от населението.С увеличаването й ще нараснат обвързаните с нейната..

публикувано на 27.09.24 в 16:32

Кметът на Перник Станислав Владимиров сигнализира, че р. Струма е била "отровена"

Река Струма потече оранжева в района на Перник като замърсяването е от късния следобед вчера. С гневен пост в социалната мрежа кметът Станислав Владимиров изрази възмущението си от нехайството на институциите. "Река Струма бе отровена тази нощ. Държава няма! Сигнализирах веднага министъра на околната среда и водите, няма да направят НИЩО тази нощ...

публикувано на 27.09.24 в 15:11
Снимка: Национален музей „Земята и хората“

Какви събития да очакваме в Националния музей „Земята и хората“ през октомври

Четири изложби, четири музикални събития и XXXII Софийско изложение на скъпоценни камъни , минерали и фосили са предвидени в програмата на Националния музей „Земята и хората“ през октомври. Временните експозиции „Нови постъпления 2024“, „Зелената приказка на камъка“, „В чудния свят на конкрециите“- колекция на Ванюша Иванов, и „Умни минерали за умни..

публикувано на 27.09.24 в 14:50

Раздават безплатни контейнери за хранителни отпадъци

В кварталите „Симеоново“ и „Драгалевци“ в район "Витоша" и кв. "Вердикал" в "Банкя" от Столичната община ще раздават безплатни контейнери за хранителни отпадъци на домакинствата, съобщават от Столичния инспекторат. Пунктовете, на които ще се раздават съдовете, ще са открити от 10:00 ч. до 14:00 ч. на 28 и 29 септември (събота и неделя) на..

публикувано на 27.09.24 в 12:42